Infralution Support Forum Index Infralution Support
Support groups for Infralution products
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Preview not working

 
Post new topic   Reply to topic    Infralution Support Forum Index -> Globalizer Support
View previous topic :: View next topic  
Author Message
david@windward.net



Joined: 14 Nov 2008
Posts: 14

PostPosted: Mon Nov 17, 2008 7:34 pm    Post subject: Preview not working Reply with quote

When I click on preview I get:

E205: Unable to locate the type (AutoTagServer.ServerControlCenter) in the compiled assembly...

One note, the name of the class is net.windward.autotag.ServerControlCenter - does Globalizer assume that everything is just in the base folder of a project?

thanks - dave
Back to top
View user's profile Send private message
Infralution



Joined: 28 Feb 2005
Posts: 4935

PostPosted: Mon Nov 17, 2008 9:57 pm    Post subject: Reply with quote

Globalizer.NET scans the project file and the resource files. It doesn't try to parse the code. This means it makes some initial assumptions about the class name and namespaces for forms/controls. If a form/control is not declared in the default namespace for a project then you may need to set the ResourceName for that form/control (in the Globalizer.NET Properties tab) to match the fully qualified typename for the form.
_________________
Infralution Support
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
david@windward.net



Joined: 14 Nov 2008
Posts: 14

PostPosted: Mon Nov 17, 2008 10:22 pm    Post subject: Reply with quote

OW - we have something like 78 forms, and none are in the default namespace.

Also, found 2 errors with this. First is you must change & save the file for the change to be seen.

Second, I now get ArgumentOutOfRangeExcpetion, Text length must be less than 64 characters long. This is for code that builds and runs fine. If I click Ignore it then displays fine.

??? - thanks - dave
Back to top
View user's profile Send private message
Infralution



Joined: 28 Feb 2005
Posts: 4935

PostPosted: Tue Nov 18, 2008 7:07 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
OW - we have something like 78 forms, and none are in the default namespace.


Can you set the default project namespace so that it is at least correct for the majority of your forms/controls. Then you won't have to change so many. You only have to make the changes once (they aren't overwritten when you scan again).

Quote:
Also, found 2 errors with this. First is you must change & save the file for the change to be seen.


Changes to property settings are not committed until focus is shifted from the Property tab. Just using the main Target->Preview menu doesn't shift the focus. However if you right click on the Target in the Workspace explorer then use the context menu to select Preview it will change focus and so the setting will be saved before the Preview is displayed. We will look at ensuring properties are committed when using the main menus.

Quote:
Second, I now get ArgumentOutOfRangeExcpetion, Text length must be less than 64 characters long. This is for code that builds and runs fine. If I click Ignore it then displays fine.


Where does this error appear (as a dialog or in the Output Window)? Can you post full details including dialog title. I suspect that this may be an error caused by the form constructor calling code that requires initializiation. Because Globalizer.NET creates an instance of the form using reflection it bypasses your normal application startup code. If your default form constructor calls code that depends on initialization by application startup code then you can get errors that may not occur during normal running of the application. See the section in the online help on "Previewing Forms and Controls" for tips on how to address these issues.
_________________
Infralution Support
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
david@windward.net



Joined: 14 Nov 2008
Posts: 14

PostPosted: Tue Nov 18, 2008 6:30 pm    Post subject: Reply with quote

Infralution wrote:

Can you set the default project namespace so that it is at least correct for the majority of your forms/controls. Then you won't have to change so many. You only have to make the changes once (they aren't overwritten when you scan again).


Nope - we have the forms spread across about 20 directories - and everything is built using a logical namespace structure. Not only that, who wants 70+ forms all in one directory - that would be a mess.

Have you considered searching the exe/dll for a class with that name and then using the full namespace.class of that when you set it? I would guess that this is something anyone with a program that has more then 3 - 5 forms will need.

thanks - dave
Back to top
View user's profile Send private message
david@windward.net



Joined: 14 Nov 2008
Posts: 14

PostPosted: Tue Nov 18, 2008 6:32 pm    Post subject: Reply with quote

ps - on the exception when bringing up the form - yes it was code being passed as parameter that would never happen in normal operation. I check the string length now.

thanks - dave
Back to top
View user's profile Send private message
Infralution



Joined: 28 Feb 2005
Posts: 4935

PostPosted: Tue Nov 18, 2008 9:45 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Have you considered searching the exe/dll for a class with that name and then using the full namespace.class of that when you set it? I would guess that this is something anyone with a program that has more then 3 - 5 forms will need.


The reason we don't load the assembly at scan time is to avoid forcing you to compile before you can scan. This means that Globalizer.NET can be used right from the beginning of development. This is an issue we will revisit however.
_________________
Infralution Support
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Infralution Support Forum Index -> Globalizer Support All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group